Kablar 30.03.2024.

Kablar, planina u Ovčarsko kablarskoj klisuri

Zainteresovani ste za uzbuđenje, adrenalin i nezaboravnu avanturu? Pridružite nam se dok istražujemo ove spektakularne visine i stvaramo nezaboravne uspomene zajedno.

Program akcije: Polazak u 07.00h sa parkinga na uglu Sarajevske i Drinske ulice. Zamolićemo da dođete 15-ak minuta ranije kako bismo se spakovali i krenuli na vreme. Jutarnja vožnja autoputem do Ovčar banje, gde nam je početak staze.

Staza kojom će se kretati prva grupa kreće od doma na Kablaru i nosi oznaku 4. Ova staza vodi kroz netaknutu divljinu, uz strmije delove i spektakularne vidikovce koji oduzimaju dah. Staza vodi najvećim delom kroz šumu. Druga grupa će ići preko adrenalinski uzbudljive staze koja nosi naziv Noževi. Na ovu stazu mogu ići samo planinari koji imaju iskustva sa stenom, jer ova staza zahteva izdržljivost i spretnost kako bi se savladali svi izazovi koje staza nosi. Na vidikovcu će se obe ekipe sastati i spustiti zajedno stazom koja nosi ozanaku 3.

Dužina staze je 12 km i spada u srednje zahtevne. Očekivani uspon i spust su oko 700m.

Planirani završetak staze je oko 16.00h, nakon čega je predviđen ručak u domu, po želji pojedinca. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

Oprema: prilagođena vremenskim uslovima, planinarske cipele, ranac, čeona lampa, flaša ili meh za vodu, kapa ili marama, jakna, pantalone, kamašne, rukavice, naočare, lična apoteka, krema za UV zaštitu, štapovi, hrana iz ranca.

Kotizacija: 2.800,00 dinara i uključuje troškove prevoza, troškove organizacije i vođenja akcije.
Obrok nije obuhvaćen kotizacijom, svi učesnici akcije će biti anketirani pre početka kada se mogu izjasniti da li žele organizovan obrok nakon završetka akcije.

Način plaćanja: uplata na tekući račun PU SET, 205-0000000528073-73.

Napomene:
• Dokumenta: lična karta, overena zdravstvena i planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2024. godinu
• Staza je prilagodjena svim uzrastima
• Vodiči zadržavaju pravo izmene akcije u skladu sa vremenskim uslovima.

Vodiči: Dragan Trninic (II lat. MB 760) tel 063 77 20 876 Snežana Nikolić (III kat. M.B. 944) Tel. 060 5261 010