ZELENGORA (05.07.2024 – 07.07.2024)

brda i livade Zelengore

Zelenogora, zemlja očaravajućih zelenih prostranstava i netaknute prirode, čeka vas svojom raskošnom lepotom. Pozivamo vas da se prepustite čarima ovog zelenogorskog raja, gde svaki korak kroz bujne šume i proplanke otkriva nova čuda prirode.

Program akcije:

Petak, 05.07. –  polazak  u 06.00h sa parkinga na uglu Sarajevske i Drinske ulice. Zamolićemo da dodjete 15tak minuta ranije kako bismo se spakovali i krenuli na vreme. Vožnja  autoputem preko Čačka, Požege, sa usputnim pauzama, do smeštaja, koji se nalazi u  blizini Orlovackog jezera. Očekivani dolazak u smeštaj je u 17.00h. Odmor i noćenje.

Subota, 06.07. – u 07.00h je predvidjen polazak na stazu. Staza je organizovana tako da se obilazi:  Orlovačko jezero, Bregoč, Ljeljen, Videž i Kozija strana. Staza je  dužine 17km i potrebno je savladati 1.000 m visinske razlike.  Očekivani povratak u smeštaj je oko 18.00h. 

Nedelja, 07.07. u 7.00h je predvidjen polazak iz smeštaja. Predvidjena staza kreće od Orlovačkog jezera  ka vrhu Kalelija. Sa vrha ćemo uzivati u pogledu na Maglić, Bioč. Staza je dužine 9.5 km i potrebno je savladati 550 m visinske razlike. Nakon ture, krećemo za Beograd oko 15.30h. Očekivano vreme dolaska u Beograd je u večernjim časovima. 

Oprema: prilagođena vremenskim uslovima, planinarske cipele, ranac, čeona lampa, flaša ili meh za vodu, kapa ili marama, jakna, pantalone, kamašne, rukavice, naočare, lična apoteka, krema za UV zaštitu, štapovi, hrana iz ranca.

Kotizacija: 120,00 eur i uključuje troškove prevoza, troškove organizacije i vođenja akcije. Akontacija 60 eur po prijavi. 

Način plaćanja: na tekući račun PU SET, 205-0000000528073-73.

Napomene:
• Dokumenta: pasoš, lična karta, overena zdravstvena i planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2024. godinu
• Vodič zadržava pravo izmene akcije u skladu sa vremenskim uslovima

• u dogovoru sa domacinom moguće je organizovati  večeru u  petak i subotu,  kao i ručak u nedelju. Obroci nisu uključeni u cenu akcije

Vodič: Dragan Trninić (II kategorija, MB: 760 ) 063/772 08 76

Ova planinarska aktivnost, realizuje se u skladu sa zakonom o turizmu (putovanja za sopstvene potrebe član 84-88.)

– Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću, odeću i opremu i odgovarajuće osiguranje u slučaju nezgode, sve koji se ne pridržavaju striktnih uputstava vodiča, narušavaju disciplinu i time dovode ostale učesnike u opasnost.

– Vodič zadržava pravo da usled nastalih vremenskih prilika otkaže ili pomeri datum akcije za drugi mogući termin. 

– Planinarska akcija se organizuje u skladu sa statutom Planinarskog društva Serbian Explore Team. SET zadržava pravo promene termina i otkazivanja akcije zbog objektivnih okolnosti, lošeg vremena ili nedovoljnog broja prijavljenih o čemu ćete biti obavešteni na vreme. Ukoliko SET otkaže akciju, uplaćeni novac će biti vraćen.

– Ova planinska aktivnost se realizuje u skladu sa pravilnikom o bezbednom izvođenju planinarskih aktivnosti.

– Pre prijavljivanja na planinarski program obavezno pročitati i prihvatiti izjavu učesnika aktivnosti.

– Svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost.

– Od svih učesnika akcije očekuje se adekvatna psihofizička pripremljenost.

– Na akciju obavezno poneti planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu.

– Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

– Neki segmenti staze na ovoj turi su eksponirani, tako da ova tura nije namenjena za apsolutne početnike.